Kókuszkocka

  • Teljes elkészítési idő1 óra 20 perc

    Hozzávalók

    A piskótához

    • bio édesítő
    • 5 dkg vaj
    • 2 db bio tojás
    • szódabikarbóna
    • 20 dkg fehér bio rizsliszt
    • 10 dkg bio kókuszliszt
    • 4 dl bio kókusztej
    • 1 kókuszjoghurt vagy natúr joghurt

    A mázhoz

    • 20 szem bio kakaómasszatallér
    • 15 szem bio kakaóvajtallér
    • bio édesítő
    • 1 ek bio kakaópor
    • 1 adagolókanál MCT-por
    • bio vanília

    A szóráshoz

    • 100 g bio kókuszreszelék

    Elkészítés

    1
    A piskóta elkészítése

    • Szórjuk egy tálba az édesítőt és a puha vajat, majd keverjük krémesre egy robotgép segítségével.
    • Folyamatos keverés mellett öntsük a tálba a tojást és a joghurtot. Adjuk a masszához a szódabikarbónát, majd részletekben a lisztet és a kókusztejet, és keverjük csomómentesre.
    • Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonformába a masszát, majd süssük 180 fokon kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentessük.

    A csokimáz elkészítése

    • Egy kis lábasban olvasszuk fel a hozzávalókat.
    • A kihűlt piskótát vágjuk tetszés szerinti kockákra, mártogassuk bele a csokoládéba, majd egy villa segítségével a kókuszreszelékbe.
    • Hűtőben pihentetve vagy akár azonnal fogyaszthatjuk is.

    Megosztás