Ivanácz Gábor – alapító

Küldetésünk

Hiszünk a régi idők hagyományaiban, ezért gourmet-füstölt termékeink mindegyike a legkiválóbb magyar szarvas-, őz-, vaddisznó-, vízibivalyhús és szürkemarha-hús felhasználásával készül, tradicionális magyar receptek alapján.
A szarvast méltón nevezik Európa-szerte a vadak királyának, a vaddisznó pedig a disznófélék közül az egyetlen, amelyik az európai erdőkben él.
A szarvas, őz és a vaddisznó mellett a vízibivaly és a magyar szürkemarha is a legősibb magyar állatfajok közé sorolható.

A húsok különleges ízét a nemzeti parkjainkban fellelhető természetes füvek és virágok adják.
A szürkemarha a 9. században a honfoglaló őseinkkel érkezett Magyarországra. Az is nagyon érdekes, hogy a vízibivaly még 100 évvel ezelőtt is fellelhető volt a tanyai gazdaságokban. Valójában Somogy és Zala megyékben ma még találhatók olyan bivalyok, melyek ősei az 1600-as évek idejéből származnak.
Mi a Venison Gustónál igazán odafigyelünk, és csak a legkiválóbb minőségű húst használjuk fel. Tudjuk, hogy a vadak egészsége és a termékeink minősége közvetlenül kapcsolódik az állatok élőhelyéhez, környezetéhez. A vadállatok étrendjének alapját a fű, levelek, cserjék, bogyós gyümölcsök és egyéb növények képezik.

A szarvasok, őzek és a vaddisznók szabadon a vadonban, a vízibivalyok és a szürke marhák a nemzeti parkok területén rideg állattartásban élnek, ami azt jelenti, hogy csak természetes táplálékon nőnek fel, és nem kapnak mesterségesen előállított takarmányt, nincsenek kitéve antibiotikum-, valamint hormonkúráknak. Élőhelyükön kóborolnak, legelnek, étrendjük kiegyensúlyozott, nem esznek szintetikus táplálékot, a szabadban friss levegőn élnek. Az erdő biztosítja számukra a gyógynövényeket, tápláló természetes füveket, ami azt jelenti, hogy a vadhúsok minősége valójában a biominősítés felett áll. A magyarországi klimatikus körülmények igazán kedvezőek a vadállatok számára, ezért a magyar vadhús egész Európában elismert minőségnek örvend. A vadon élő szarvas és vaddisznó húsa mindig a legjobb választás, mert fehérjében dúsabb, mint más típusú vörös húsok.
Minden válogatott hús mikrobiológiai vizsgálatokkal ellenőrzött. Az állatok az elejtést, majd begyűjtést követően hőmérséklet-szabályozás mellett kerülnek a vadfeldolgozóba, ahol steril körülmények között a legapróbb részletekig odafigyelve, az adatokat megőrizve előkészítik, válogatják, majd csomagolják a számunkra hasznosítható prémium nyersanyagot.

A már tanúsítvánnyal rendelkező/ellenőrzött alapanyagot – az Állategészségügy és a NÉBIH előírásait betartva – 3-4°C-on szállítjuk a feldolgozás helyszínére, ahol a magasan képzett henteseink és szakembereink a legjobb íz-élmény biztosítása érdekében termékeinket tradicionális recepteket követve feldolgozzák, és a füstölés után szakszerűen és gondosan érlelik a páratartalom és hőmérséklet szabályozott kamrákban. A prémium füstölt szalámik és bresaolák titka az elkészítés módjában rejlik: a füstöléshez válogatott bükkfát használunk, mely természetesen tartósítja a húst, és csodálatos ízének alapját adja.
Kimondhatatlanul büszkék vagyunk, hogy minőségi prémium termékeink egytől-egyig laktózmentes, gluténmentes, igazán egyedi és fantasztikus ízű kézműves termékek. Rendkívüli íz-élményt nyújt bármely bresaolánk, szalámink.
Jó étvágyat kívánunk!
Köszönjük!
Üdvözlettel:
Ivánácz Gábor