100% Natúr Őz szalámi Special Edition

6.370 Ft


Az Őz szalámival némileg eltérünk a hagyományoktól. Kiemelkedően magas hústartalmú, sertésmentes gourmet termékeket hoztunk létre, amelyekben a ridegen tartott vízibivaly faggyújával helyettesítjük a sertés szalonnát, és amik hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készülnek.
A József krt.-i, a Retek utcai és a Mehola üzletekben kapható.

Egységár: 25.480 Ft/kg

Nem kapható

Cikkszám: 25-H-13-0250-VEG-1 Kategóriák: ,
Leírás

Az Őz szalámival némileg eltérünk a hagyományoktól. Kiemelkedően magas hústartalmú, sertésmentes gourmet termékeket hoztunk létre, amelyekben a ridegen tartott vízibivaly faggyújával helyettesítjük a sertés szalonnát, és amik hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készülnek.
Összetevők: őzhús, vízibivalyfaggyú, pác só, fűszerek

  • Ízfokozó-mentes
  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • 100% Magyar termék
  • Válogatott, Inazott Őz lapockából
  • 100% vadon élő állat húsa
Tárolás

Hogy a legjobb élményt kapd finomságainktól, a csomagolás felbontása után, vagy ha sérül a csomagolás, javasoljuk, hogy hűvös (20°C alatti), száraz és jól szellőző helyen tárold (a páratartalom 65% alatt).

Termékünk természetes és vegyszermentes, ami azt jelenti, hogy egészségesebb és finomabb, de ez azt is jelenti, hogy penészesedés ellen sincs kezelve.

Egyén információ

100 g termék 167g őzhús felhasználásával készült.
Az érlelési folyamat során a töltéshez használt tőkehús ennyit veszít víztartalmából.
8 hét érleléssel és gondos odafigyeléssel készítjük el.
Energia: 1661 kJ / 405 kcal
Zsír: 34,1 g, melyből telített zsírsav: 18,1 g
Szénhidrát: 1,5 g, melyből cukor: 0,9 g
Fehérje: 23,5 g
Só: 3,4 g
Méretek: 45-47 mm (átmérő), 200mm (hossz)
Súly: 250 g

A kiváló minőséget garantálja:
Venison Gusto

A termékek mögött igazi emberek, igazi farmok, családi gazdaságok és üzemek vannak. Nézze meg a történetüket.

Megnézem
Ízélmény

A kellemesen selymes jegyek a faggyúnak, a zamatos ízek pedig a szabadon élő őz válogatott prémium húsának köszönhetőek, mindez kevés fehér- és rózsaborssal fűszerezve egyedülálló gasztronómiai élményt nyújt.
A szalámit a füst jól átjárja, és mivel hosszú ideig érlelődik, a fűszerek tökéletesen összeérnek. A fűszerezés és a hús karakteres ízei harmonikusan érvényesülnek, étkezés közben jól érezhetőek.
Az őz húsa a szarvaséhoz hasonlóan, szárazabb a vaddisznónál, ez adja e termék különleges, sajátos textúráját és ízének alapját.
Az állatok kizárólag adalékanyag-mentes, természetes élelmet fogyasztottak, ezért szintetikus anyagoktól, hormonoktól, antibiotikumoktól mentes.
Hozzáadott térfogatnövelő, vízmegkötő nélkül készül.
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk.
Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész kolbászban vagy szalámiban, csak a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredékét használjuk.
Egészen pontosan az általánosan használt 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett 1,075 mg-ot használunk. Így vadhús különlegességeink nem csak finomak, de biztonsággal fogyaszthatóak is.