Indiai „naan kenyér” kókuszlisztből

  • Teljes elkészítési idő45 perc
  • Adagok száma4 darab

    Hozzávalók

    • 100 g bio kókuszliszt
    • 3 ek. bio útifű maghéj
    • 400 ml víz
    • bio kókuszolaj

    Elkészítés

    1

    A kókuszlisztet elkeverjük az útifű maghéjjal, hozzá adjuk a sót és a vizet. Gyorsan kell keverni, mert hamar összeáll egy masszává.
    15 percig hagyjuk pihenni, utána kitesszük egy zsírpapírra, összenyomkodjuk, hogy egy téglatestet kapjunk, majd négy részre vágjuk. Minden egyes darabot kézzel tenyér nagyságúra formázunk, laposra, de ne legyen vastag, kb. 2 miniméteres legyen.
    Száraz serpenyőt közepes hőfokon felforrósítunk. Szilikon ecset segítségével kókuszolajat kenünk a serpenyőbe és beletesszük a kinyújtott tésztát. Kb. 5-7 percig sütjük majd megfordítjuk és a másik oldalát is 5-7 percig sütjük.
    Amikor az első oldala megsült a tetejét is megkenjük kókuszolajjal, hogy amikor megfordítjuk az a felülete is olajos legyen.
    A serpenyő ne legyen túl forró mert akkor hamar megég.
    Minden főzőlap, tűzhely más, ha szép barnás az alja, akkor az az oldala elkészült.

    Lehetőség sütőben: Olaj nélkül is el lehet készíteni. Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral, helyezzük rá mind a négy darabot. 160 fokon 20 perc alatt elkészül. A színe nem fog hasonlítani az olajban készült verzióra. A képen látható, hogy natúr színe van, de ennek ellenére nagyon finom.

    Megosztás