Zöldségszelet

  • Előkészítési idő45 perc
  • Teljes elkészítési idő2 óra 45 perc

    Hozzávalók

    • 2 db bio nyári tök
    • 2 db bio cukkini
    • 3 evőkanál füvet legelt marhából származó kollagénzselatin
    • bio bors

    Elkészítés

    1

    Főzzük meg a zöldségeket sóval, borssal, de ne főzzük túl puhára. A legjobb, ha még „harapható”. A főzőlevet öntsük bele egy turmixgépbe, és adjuk hozzá a kollagénzselatint. Turmixoljuk össze. A zöldségeket tegyük egy őzgerincformába. (ha szilikon formát használunk, szépen és könnyen kivehető lesz belőle). Öntsük rá a zselatinos főzőlevet, és tegyük 2 órára a hűtőbe. Igazi finom, nyári étel. Egyben sült hússal – vékony szeletekre vágva – javaslom. Az egyben sült hús elkészítése nagyon egyszerű. 1 éjszakára pácoljuk be az ötfűszeres csontleves-koncentrátumból készült alaplébe. De ugyanígy pácolhatjuk a natúr vagy a kurkumás csontleves-koncentrátumból készített alaplébe.
    1 evőkanál csontleves-koncentrátumot keverjünk el 2,5 dl forró vízben. Tegyük egy edénybe, tegyük bele a húst (szürkemarhahátszínt használtam). Másnap tegyük egy kis zsiradékon egy öntött vas edénybe, és tegyük be a sütőbe 160 fokra 1,5 órára. Igazán finom, ízletes húst kapunk. Hidegen is tálalható.

    Megosztás