Vaníliás-túrós csiga

  • Előkészítési idő2 óra
  • Teljes elkészítési idő3 óra

    Hozzávalók

    A tésztához:

    • 25 dkg bio gesztenyeliszt
    • 1 evőkanál bio kókuszliszt
    • 3 evőkanál bio eritrit és sztevia keveréke
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1,5 evőkanál olvasztott bio kókuszzsír
    • 2 kis bio tojás

    A töltelékhez:

    Elkészítés

    1

    A tojásokat keverjük habosra az édesítővel. Majd keverjük bele a mandulaliszt, kókuszliszt és szódabikarbóna keverékbe. Adjuk hozzá a kókuszolajat. Gyúrjuk össze teljesen, majd tegyük egy sütőpapírra, és kézzel formázzunk belőle 0,5 cm vastag négyzet alakú tésztát. Tegyük hűtőbe 10 percre dermedni. A töltelékhez keverjük össze a kókusztúrót, a vaníliapudingot és az édesítőt. A „kinyújtott” tésztát kenjük meg a krémmel, majd sütőpapír segítségével tekerjük fel. Szeleteljük fel kb. 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkkel kicsit igazgassuk meg, hogy szép formájuk legyen, és helyezzük egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Hűtsük ki és tálaljuk.

    Megosztás