Rizsfelfújt

  • Előkészítési idő15 perc
  • Főzési / sütési idő1 óra 20 perc
  • Teljes elkészítési idő1 óra 35 perc

    Hozzávalók

    • 20 dkg pudingrizs
    • 1 l bio kókusztej
    • 1 csipet só
    • 4 db bio tojás
    • Kerrygold vaj
    • bio édesítő (eritrit vagy stevia)
    • bio vanília
    • 1 db bio citrom (lereszelt héja)

    Elkészítés

    1

    A rizst mossuk meg vízben, majd 1 l kókusztejben pároljuk meg. Amikor elkezd duzzadni, adjuk hozzá a sós vajat, és főzzünk belőle tejberizst, majd hagyjuk kihűlni. (Nem baj, ha nem főtt teljesen puhára a rizs, mert pihentetés közben felszívja a tejet és megpuhul). A tojássárgáját keverjük habosra az édesítővel, a vaníliával és a lereszelt citromhéjjal, majd adjuk a langyos tejberizshez. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és keverjük óvatosan a masszához.
    Öntsük a rizst tortaformába vagy szilikonformába, és 160 fokos sütőben kb. 45 percig süssük. Kakaóporral, fahéjjal megszórva vagy bogyós gyümölccsel tálaljuk.

    Megosztás