Hamis házi túrógombóc

  • Teljes elkészítési idő2 óra

    Hozzávalók

    6 gombóchoz:

    • 300 g házi bio totu (tojásfehérje túró) - (lsd a TOTU receptnél)
    • 1 evőkanál (10 g) bio kókuszolaj
    • 1 M-es bio tojás
    • 1 bio citrom héja
    • 1/8 bio citromcikk leve
    • késhegynyi bio vanília-őrlemény
    • 3 evőkanál bio kókuszliszt
    • 3 evőkanál bio tápióka-keményítő

    Forgatáshoz:

    • 2 evőkanál biokókuszolaj
    • 100 g durvára őrölt biomandulaliszt

    Elkészítés

    1

    Turmixoljuk össze a totut, kókuszolajat, a citrom levét és héját, a vaníliaőrleményt és a tojást.
    Majd keverjük hozzá a kókuszlisztet és a tápiókakeményítőt, és gyúrjuk össze.
    Ezután formázzunk belőle gombócokat. Én 12 kicsi gombócot készítettem belőle.
    Forraljunk fel egy fazék vizet, de ne forrásban lévő vízbe tegyük (!!!), hanem vegyük takarékra (nálam 9-esből, 5-ös fokozat), így tegyük bele a gombócokat, és főzzük 3 percig.
    Majd szűrővel vegyük ki, és forgassuk meg a pirított mandulalisztben.

    Megosztás