Berger-McDonald család

Történetünk

Bio az életünk, bio a szerelmünk, a lélegzetünk is bio

A 100% -ban biogazdálkodásból származó, etikusan és fenntartható módon előállított ételek iránti megingathatatlan elkötelezettségen alapuló Biona több mint 35 évvel ezelőtt Londonban kezdte meg pályafutását – egy konyhaasztalon. Noel és Donata egyszerű házi granolával kezdtek kísérletezni, amelyet úttörő bioboltjukban, a Windmill Wholefoods-ban csomagoltak és árusítottak. Annyira népszerűek voltak, hogy gyorsan túllépték konyhai asztaluk határait, és megszületett a Biona. A Biona család büszke rá, hogy mára több mint 350 féle biotermékkel látja el a jó ételek szerelmeseit a világ 30 országában. Igy ha a „Biona”-t választja, azzal egy egészségesebb jövőt is választ.

Utunk

Jobb jövő jó ételeken keresztül

Noel először egy akkoriban John Lennon tulajdonában lévő, Írország nyugati partjainál fekvő, földművelésből élő kommunában találkozott a vegyszermentes élelmiszerek gondolatával, majd később a Hill Farmon is, ahol önellátást, zöldségtermesztést és értékesítést tanult.
1976-ban Londonba költözött, és elég pénzt tudott összeszedni ahhoz, hogy 1978-ban egy úttörő jellegű üzletet nyisson a Fulham Roadon. Ez volt a Windmill Wholefoods, melyet hamarosan kibővített, majd két évvel később megnyitotta London egyik első vegetáriánus éttermét.
Amikor Noel találkozott a reflexológus Donatával, aki az egészséges táplálkozás és életmód szenvedélyes híve volt, új és izgalmas együttműködés kezdődött.
A kezdetekkor inspiráló árukat szereztek be az üzlet és az étterem számára, a granolát pedig a konyhaasztalon készítették. Harmincöt évvel később már az egész földgolyón forgalmazzák vegyszermentes élelmiszer márkáikat. Ma már gyermekeik, Amy és Elia is segítenek, de Noel és Donata változatlanul a vállalkozás élén állnak és hűek maradtak eredeti küldetésükhöz: jó élelmiszerekkel egy jobb jövő felé!

A jó élelmiszer alapja

Hiszünk a 100%-os nyomonkövethetőségben minden egyes termék esetében.

Az egészséges táplálék alapja az egészséges talaj. A Biona Organic-nál ezért folyamatosan visszaforgatjuk a pénzt a biogazdálkodásba. Gazdálkodóink soha nem használnak vegyszereket a növényvédelemben, sem vegyszeres gyomirtókat, és nem termesztenek génmódosított növényeket. Mivel hitvallásunk megköveteli, hogy minden termékünk 100%-ban nyomon követhető legyen, mindig tudjuk, hogy összetevőink a legmagasabb színvonalúak és abszolút természetesek, vegetáriánusok (sőt! igen, sokszor vegánok) számára is megfelelőek.
Minden egyes általunk kínált terméknek ismerjük a történetét. És mivel rendkívül kényesen ügyelünk a részletekre – a gyártási folyamat minden lépését gondosan felügyeljük –, így a szereteten és az anyatermészeten kívül semmi más nem kerül bele a Biona Bioételekbe. Reméljük, hogy a történetünk valóban annak a változásnak a története, amelyet a világba hozhat az ember, ha követi a megérzéseit. Szeretnénk megköszönni, hogy követte a megérzéseit, és most itt van.