Babasarok

Mind a(z) 17 találat megjelenítése

Babasarok

Miért csak ezeket a készítményeket kínáljuk?

A babáknál a hozzászoktatás kezdetén, az először ajánlott ételek (7-9 hónapos kor között) olyan alapanyagokból készüljenek amelyek a tapasztalatok szerint ritkán okoznak allergiát. Ne terheljük a kicsik szervezetét nem kívánatos adalékanyagokkal, vegyszerekkel és lehetőség szerint bio alapanyagokat válasszunk, de mindenképpen legyenek vegyszermentesek.

Babasarok

Receptek

Gesztenye

A gesztenye szokott ízleni a babáknak, édeskés íze a legválogatósabb gyerekeket is leveszi a lábáról.

Gesztenyefőzelék

Hozzávalók: 2 kanál bio édesítetlen gesztenyepüré és 2 kanál édesítetlen édesburgonyapüré. Keverjük össze a két összetevőt és nézzük meg mennyire ízlik a babának. Ha szükséges anyatejjel vagy forralt vízzel hígíthatjuk.

Alma

Almás édesburgonya

Hozzávalók: 2 kanál almapüré, 2 kanál édesítetlen édesburgonyapüré
Keverjük össze a két összetevőt és nézzük meg mennyire ízlik a babának. Ha szükséges anyatejjel vagy forralt vízzel hígíthatjuk.

Almapüré kókusztúróval

Hozzávalók: 2 kanál almapüré, 2 kanál kókusztúró. Keverjük össze a két hozzávalót. és nézzük meg mennyire ízlik a babának. Ha szükséges anyatejjel vagy forralt vízzel hígíthatjuk.

Alma-sütőtök

Hozzávalók: 2 kanál bio almapüré, 2 kanál bio sütőtökpüré.
Keverjük össze a két összetevőt és nézzük meg mennyire ízlik a babának. Ha szükséges anyatejjel vagy forralt vízzel hígíthatjuk.

Almás gesztenyepüré

Hozzávalók: 2 kanál bio almapüré, 2 kanál bio édesítetlen gesztenyepüré. Keverjük össze a két összetevőt és nézzük meg mennyire ízlik a babának. Ha szükséges anyatejjel vagy forralt vízzel hígíthatjuk.

Sütőtök

Sütőtökös-gesztenye

Hozzávalók: 2 kanál bio édesítetlen gesztenyepüré, 2 kanál bio sütőtökpüré. Keverjük össze a két összetevőt és nézzük meg mennyire ízlik a babának. Ha szükséges anyatejjel vagy forralt vízzel hígíthatjuk.

Sárgarépa

Sárgarépa-alma ital

Hozzávalók: 2 kanál bio almapüré és 1 dl bio répalét és 1 dl anyatejet összeturmixolunk

Rizs

Főzzünk puhára két evőkanálnyi bio pudingrizst körülbelül tizenöt perc alatt, öntsük le róla a vizet, majd turmixoljuk össze a rizst némi anyatejjel.