Ceyloni fahéj őrölt, penészmentes

5.430 Ft

Rovarirtószer- és penészgomba-toxin-mentes
Ha még soha nem próbálta a Ceyloni fahéjat (vagyis az igazi fahéjat), akkor készüljön fel egy csodálatos ízélményre.

Minőségét megőrzi:

Egységár: 27.150 Ft/kg

Készleten

Cikkszám: 31-F-02-0200-LEA-1 Kategóriák: ,
Telefonos információ

+36-70 / 648-18-77

GLS

Szállítási díj: 1.590 Ft | Szállítási idő: 1-3 munkanap

Leírás

Rovarirtószer- és penészgomba-toxin-mentes
Ha még soha nem próbálta a Ceyloni fahéjat (vagyis az igazi fahéjat), akkor készüljön fel egy csodálatos ízélményre. Sokkal melegebb és lágyabb, mint a szokásos Cassia fahéj, és fantasztikus illata van.

Mi van a fahéjban?
A legtöbb fűszerrel, beleértve a fahéjat is, az a probléma, hogy nedves éghajlaton termesztik őket, és penészmérgeket (mikotoxinokat) tartalmazhatnak, így Afaltoxinokat és az Ochratoxin A-t is. Ezek agyi ködöt okozhatnak, és befolyásolhatják koncentrációt.

  • Laboratóriumban bevizsgált.
  • Szuper tiszta fahéj.
  • Nem tartalmaz rovarirtó szereket, mikotoxinokat.
  • Nem tartalmaz penészgomba-mérgeket.
  • Alacsony hőmérsékleten feldolgozott.
  • GMO-mentes.
  • Alacsony kumatinszint.
  • Finom, selymesen kellemes, fenséges íz.
Általános információ
A csomag mérete 17 x 13 x 3,2 cm
Összetevők Valódi ceyloni fahéj
Allergének jelölése Gluténmentes
Súly 225 gramm
Egységsúly 1 csomag
Tárolási utasítás Sötét, hűvös helyen, vákuumtasakban tartsa, a levegőt kipréselve belőle
Származási ország Egyesült Királyság
Az elsődleges összetevő(k) származási országa Sri Lanka
Konyha Indiai
Formátum Őrölt
Koffeintartalom Koffeinmentes
A legízletesebb fahéj, amit valaha is enni fog!

A kiváló minőséget garantálja:
Lean Caffeine

A termékek mögött igazi emberek, igazi farmok, családi gazdaságok és üzemek vannak. Nézze meg a történetüket.

Megnézem

A FAHÉJBAN NAGYON MAGAS LEHET A PENÉSZTOXINOK SZINTJE

A Scientific World Journal (A tudomány világa nevű folyóirat) cikke
2013. évfolyam, 874093 cikkazonosító, 4. oldal

http://dx.doi.org/10.1155/2013/874093
Kutatási cikk

Az aflatoxin B1 szintjének meghatározása bio-fűszerekben és -gyógynövényekben

Halil Tosun¹ és Recep Arslan²

Kivonat
Az organikusan előállított fűszereket és gyógynövényeket immunkromatográfiás tesztcsíkok segítségével ELISA (Enzimmel jelölt immunivizsgálati eljárás) módszerrel teszteljük az aflatoxin B1 (AFB1) szintjének meghatározására. Erre a célra 93 bio-fűszert és 37 bio-gyógynövényt választottunk ki véletlenszerűen a törökországi biopiacokról és bioboltokból. 58 bio-fűszer és 32 szerves gyógynövény-mintában találtunk AFB1-et. A bio-fűszerminták közül fahéj mintában mutattunk ki maximális értékeket (53 µg/ kg).

A penészgombák és a mikotoxinok

Toxin = méreg

A MIKOTOXINOK olyan vegyületek, melyeket különböző penészgombák termelnek. A mikotoxinok között vannak vese- és májkárosítók, sejt-, illetve idegmérgek, rákkeltő hatású vegyületek, illetve hormonháztartást zavaró vegyületek.

Ezek közül az emberre nézve a legfontosabbak az aflatoxinok, az ochratoxin A, a fumonizinek (pl.: fumonizin B1), a trichotecének (pl.: deoxynivaleon), valamint a zearalenon.

E gombák leggyakrabban gabonaféléken, főként búzán, rozson és kukoricán találhatóak meg. A penészgombák részben már a termőterületen (szántóföldi penészek), részben pedig a tárolás során fertőzhetik a növényeket. Mivel a mikotoxinok legnagyobb mennyiségben a héjuktól, magburkuktól meg nem fosztott gabonákban találhatók, főként a teljes kiőrlésű kenyérfélékben, péktermékekben, müzlikben, gabonapelyhekben, tésztákban fordulhatnak elő jelentősebb mennyiségben. Emellett megtalálhatóak gyümölcs alapú italokban, sörben, kávéban és számos kedvelt nassolnivalóban (pl.: aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, pisztácia, mandula). Mivel e vegyületek nagyon ellenállóak különböző környezeti hatásokkal szemben (pl.: hőhatás), ezért a különböző élelmiszer feldolgozási eljárásokkal szemben is ellenállóak. Fogyasztásuk esetén felhalmozódhatnak a szervezetben.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ