Bio rizottó fehér rizs 500 g

1.930 Ft

Ez az enyhén aromás rizs Olaszországból származik. Ideális rizottóhoz, paellához vagy rizses salátákhoz.

Minőségét megőrzi: xxx

Egységár: 3.860 Ft/kg

Készleten

Cikkszám: 26-R-03-0500-BIO-1 Kategóriák: ,
Telefonos információ

+36-70 / 648-18-77

GLS

Szállítási díj: 1.590 Ft | Szállítási idő: 1-3 munkanap

Leírás

Ez az enyhén aromás rizs Olaszországból származik. Ideális rizottóhoz, paellához vagy rizses salátákhoz.
Összetevők: Arborio fehér rizottó rizs*
* = Tanúsított bio összetevő
A gyártóüzemben dióféléket, gluténtartalmú anyagokat, szezámmagot és szóját is kezelnek.
Rizottó készítéséhez az Arborio az egyik legjobb, leghíresebb rizs, amely hozzátartozik az olaszok mindennapi életéhez, étkezéseihez. Apró, rövid szemű, lekerekített formájú, gyöngyszínű rizs. Az egyik leggyakoribb rizsfajta Olaszországban.
Különleges szerkezete miatt a rizs gyorsan felszívja a vizet, a húslevest, a különféle fűszerek aromáit és ételízesítőit, de a mag ép marad. Ez különösen fontos a rizottó készítésekor.
Gianni Annoni olasz műsorvezető és szakács tanácsa szerint a rizottó készítésekor nem szabad megmosni a rizst, mert elveszíti a feszességét, a tartását.
A főzés során krémes állagú lesz, a szemek mégsem főnek szét. Lassan főzzük, a folyadékot fokozatosan kell hozzá adagolni, hosszabb főzést igényel. Főzés közben a rizsszemek négyszeresére is növekedhetnek.
A csodás olasz rizottó állandó kavarás mellett készül, nagy lángon, levessel (hús vagy zöldség) összefőzve, majd vajjal és parmezán sajttal készítve, telt ízű, és igen élvezetes. Az olasz tésztákhoz hasonlóan fogkeményre főzve a legjobb.
Az Arborio rizs ideális desszertek, édességek készítéséhez is (pl. rizspuding, tejberizs).

Tápérték információ
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1504 kJ/354 kcal
Zsír
0,4 g
- amelyből telített zsírsavak
0,1 g
Szénhidrát 80 g
- amelyből cukrok
0,2 g
Rost 1 g
Fehérje 6,7 g
0,01 g
  • Bio
  • Vegán
  • Tejmentes

A kiváló minőséget garantálja:
Biona

A termékek mögött igazi emberek, igazi farmok, családi gazdaságok és üzemek vannak. Nézze meg a történetüket.

Megnézem