Töltött cukkini, tök

  • Teljes elkészítési idő1 óra
  • Adagok száma2

    Hozzávalók

    • 2 db bio cukkini vagy nyári tök
    • karfiolrizs 1 fej bio karfiolból
    • 2 bio tojás
    • bors
    • 1 dl bio kókusz-főzőkrém
    • 1 kanál bio kókuszliszt
    • opció: tonhalkonzerv (vadon fogott tonhalból)

    Elkészítés

    1

    Vágjuk le a cukkini vagy a tök végét. Vágjuk félbe, és kiskanállal vagy karalábévájóval szedjük ki a belsejét. A kiszedett belsőt vágjuk apróra. Tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1 fej karfiolból készült karfiolrizst (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra) sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a tojásokat, kókuszfőzőkrémet, a kókuszlisztet és keverjük össze. Tehetünk bele 1 doboz tonhalat is. Töltsük bele a kivájt cukkinibe és/vagy a tökbe, reszeljünk rá növényi sajtot és tegyük az előmelegített 180 fokos sütőbe. 35-40 perc alatt megsül, és tálalhatjuk.
    Megjegyzés: amennyiben marad a töltelékből, tegyünk hozzá 1 kanál kókuszlisztet, formázzunk belőle pogácsát és süssük meg együtt a megtöltött zöldségekkel.

    Megosztás