Thai sült tészta

  • Teljes elkészítési idő1 óra
  • Adagok száma2

    Hozzávalók

    • 200 gramm bio édesburgonya-tészta
    • ½ bio póréhagyma
    • 1 bio sárgarépa vékony csíkokra vágva
    • 1 bio édeskömény csíkokra vágva
    • ½ bio cukkini csíkokra vágva
    • 1 bio pock Choy csíkokra vágva
    • 1 levél bio fodroskel csíkokra vágva
    • 1-2 evőkanál bio eritrit
    • bio koriander
    • 2 evőkanál bio mandulaliszt (durvára őrölt)
    • 1 evőkanál bio citromlé
    • 3-5 evőkanál bio kókusz-aminószósz (szójaszósz helyettesítő)

    Szóráshoz

    • friss bio petrezselyem

    Elkészítés

    1

    Tegyünk fel egy lábasban vizet egy kis sóval a tésztának. Közben kezdjük el egy nagyobb edényben megdinsztelni a póréhagymát. Amikor elkészült, tegyük hozzá a csíkokra vágott zöldségeket (először a keményebbeket, répát, édesköményt, aztán a közepesen puhát, mint pl. cukkini, pock choy húsos része, végül a leveleket), és először kisebb fokozaton kezdjük el párolni, majd mikor már levet engedett, tegyük magasabb hőfokra, és enyhén pirítsuk meg. Tegyük hozzá a mandulalisztet, 1 kanál eritritet és egy kevés kókuszszószt is. Mikor felforrt a víz, tegyük bele a tésztát, főzzük puhára, majd szűrjük le, és tegyük hideg vízbe, hogy ne ragadjon össze. Tegyük a kész tésztát a zöldségekhez, pirítsuk együtt pár percig, majd öntsük rá a kókuszszószt. Jól keverjük össze, és kicsit süssük össze. Szórjuk meg friss petrezselyemmel.

    Megosztás