Rizsliszt „kenyér”

  • Előkészítési idő15 perc
  • Főzési / sütési idő12 perc
  • Teljes elkészítési idő27 perc
  • Adagok száma8 db

    Hozzávalók

    • 125 gramm bio rizsliszt
    • 1 kis csipet szódabikarbóna
    • 55 gramm megolvasztott ghee vagy vaj
    • 2-3 evőkanál bio kókuszfőzőkrém
    • 4 bio tojás

    Elkészítés

    1
    • Melegítsük elő a sütőt 180 fokos hőmérsékletre.
    • Töltsük egy tálba a rizslisztet és a szódabikarbónát, és alaposan keverjük össze.
    • Öntsük az olvasztott vajat és a kókuszfőzőkrémet a tálba, és alaposan keverjük össze (elektronikus kézi keverőt használok).
    • Ezután adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább, amíg jól össze nem keverjük.
    • A kész tésztát evőkanállal kanalazva tegyük rá zsírpapírral kibélelt sütőlapra.
    • Süssük 180 fokon 12 percig.
    Fedezze fel ezt a különleges rizslisztes kenyeret, amely tökéletes választás azok számára, akik gluténérzékenység miatt kerülik a hagyományos búzalisztet. Készítése során kizárólag magas minőségű rizslisztet használunk, így ez a kenyér nemcsak teljesen gluténmentes, de rendkívül könnyű és emészthető is. A rizslisztes kenyér finom, enyhén édeskés ízvilágával és puha, légies textúrájával minden étkezést különlegessé tesz, legyen szó reggeli pirítósról, szendvicsekről, vagy akár egy ízletes vacsoráról. Válassza ezt a rizslisztes kenyeret, ha egészséges, könnyű és ízletes alternatívát keres a hagyományos kenyerekhez!

    Megosztás

    Kapcsolódó termékek