Rakott kelbimbó

  • Előkészítési idő30 perc
  • Főzési / sütési idő30 perc
  • Teljes elkészítési idő1 óra 30 perc
  • Adagok száma4

    Hozzávalók

    • bio póréhagyma
    • 50 dkg darált marhahús
    • bio karfiolrizs (a karfiolrózsákat aprítógépben daráljuk rizsszem nagyságúra)
    • 1 kg bio kelbimbó

    A szószhoz:

    • kollagén
    • 3 dl bio kókuszkrém
    • 2 bio tojás
    • bio bors
    • bio szerecsendió

    Elkészítés

    1

    A kelbimbókat vágjuk félbe és pároljuk meg.
    Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsünk kevés vajat. Az apróra vágott póréhagymát szórjuk bele, és kezdjük párolni. Ízesítsük sóval, borssal. Ha már puha, tegyük rá a darált marhahúst, és közepes lángon süssük meg félig. Nem kell teljesen, mert a sütőben még tovább fog sülni. Amikor készen van, tegyünk rá az előre elkészített karfiolrizst. Keverjük össze a raguval.
    A mártáshoz összekeverjük a kókuszkrémet, a 2 tojást, a kollagént és keverjük szép simává, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
    Ha mindennel megvagyunk, vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Tegyünk le egy réteg kelbimbót, majd tegyük rá a karfiolrizses marharagut, majd a kelbimbó másik felét, és a szószt.
    175 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre.

    Megosztás