Rakott karfiol

  • Előkészítési idő30 perc
  • Főzési / sütési idő1 óra
  • Teljes elkészítési idő1 óra 30 perc
  • Adagok száma4

    Hozzávalók

    • 2 db nagyobb bio karfiol
    • 20 dkg sonka (szeletelt vagy darabolt)
    • bio póréhagyma
    • 400 ml bio kókuszkrém
    • 2 db bio tojás
    • 1 kávéskanál só
    • vaj
    • 1 csokor bio petrezselyem

    Elkészítés

    1
    • A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük kis darabokra, rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük meg.
      Szűrőbe téve csepegtessük le.
    • Vajon pároljuk meg a póréhagymát, majd pár percig süssük a sonkát. Végül adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet. Vegyük le a tűzről. Keverjük össze a karfiollal.
    • Egy tűzálló tálat vajazzunk ki.
    • Tegyük bele a sonkás, póréhagymás karfiolt.
    • A kókuszkrémet keverjük össze a tojással, és öntsük a karfiolra.
    • Előmelegített sütőben pirulásig süssük.
      Sütési hőfok: 180°C

    Megosztás