Jackfruit pörkölt kagylótésztával

  • Teljes elkészítési idő30 perc
    Amikor először megláttam ezt a gyümölcsöt, kicsit idegenkedtem tőle. De úgy döntöttem kipróbálom, mert ez is csak egy új étel. Nem ismertem, talán ezért tartottam tőle. De amikor kipróbáltam, rájöttem, hogy nagyon finom és gyorsan elkészíthető.

    Hozzávalók

    • 1 doboz jackfruit
    • 1 csomag bio fehér rizs kagylótészta
    • 1 cukkini
    • 10 karika póréhagyma
    • tejföl
    • bors
    • pirospaprika
    • babérlevél
    Megjegyzés: a tejföl lehetőség szerint szabadon tartott, füvet legelt marhától, szürkemarhától vagy bivalytól származzon. Én a Virágoskúti gazdaságtól szoktam vásárolni.

    Elkészítés

    1

    Megjegyzés: Öntsük le a jackfruitról a lét. Áztassuk be vízbe, 2 csipet szódabikarbónával egy éjszakára, így a kicsit savanykás íze eltűnik. A pörköltnél nem szerencsés a savanykás íz, bár salátákban ízletes lehet.

    Aprítsuk fel a póréhagymát, vajon pároljuk meg, sózzuk, borsozzuk és tegyünk rá pirospaprikát és 3-4 levél babérlevelet. Ezt süssük tovább 1 percig, majd tegyük rá a felvágott cukkinit és 2 dl liter vizet. Főzzük meg. Vegyük ki a babérleveleket és botmixerrel pürésítsük. Tegyük bele a felaprított jackfruitot és főzzük együtt, ameddig megpuhul.
    Főzzük ki a kagylótésztát. Amikor megfőtt, halmozzuk rá a pörköltet és tegyünk a tetejére tejfölt.

    Megosztás