Indiai tejszínes tészta

  • Előkészítési idő20 perc
  • Főzési / sütési idő20 perc
  • Teljes elkészítési idő40 perc
  • Adagok száma2

    Hozzávalók

    • 1 zacskó csavart bio tészta
    • 1 doboz bio kókusztejszín 330 ml
    • bio póréhagyma
    • vaj (füvet legelt marhából készült)
    • bio pirospaprika
    • bio szerecsendió
    • bio fahéj (penészmentes)
    • bio kurkuma
    • bio édeskömény
    • bio koriander
    • 1 csomag növényi sajt
    • bio bazsalikom

    Elkészítés

    1
    • Egy kis serpenyőben közepes hőfokon olvasszuk meg a vajat, tegyük bele az apróra vágott póréhagymát.
    • 2 perc múlva szórjunk rá a fűszerekből ízlés szerint, majd egy rövid keverés, összedolgozás után öntsük bele a kókusztejszínt.
    • Mindez idő alatt forraljunk 4-5 liter vizet egy lábosban, tegyünk bele sót ízlés szerint.
    • A forrásban lévő vízbe öntsük a tésztát, keverjük meg egyszer, és vegyük közepes hőfokra a tűzhelyet. 5 percig főzzük. A tésztát nem kell főzés közben kavargatni.
    • Ezt követően szűrjük le a tésztát és öntsük egy tepsibe. Tegyünk rá vajat, keverjük össze, majd öntsük rá az elkészült fűszeres, tejszínes szószt.
    • Végül szórjunk rá reszelt növényi sajtot és egy 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet. Sütőből kivéve tálaljuk.
    • Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.

    Megosztás